Υπηρεσίες

Αρχική/Υπηρεσίες

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

“Κατανοώντας την ψυχολογική & συναισθηματική σας δυσφορία… Μαζί, θα καθορίσουμε το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα θεραπείας”

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ:

Η αποτελεσματική ψυχιατρική θεραπεία αλλάζει πραγματικά τη ζωή. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι σχέσεις με άλλους, ο πόνος και η δυσφορία δεν είναι αφηρημένες έννοιες, αλλά πραγματικά φαινόμενα που μπορούν να διερευνηθούν, να κατανοηθούν και, το πιο σημαντικό, να αλλάξουν!

 

ΑΡΧΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Αφιερώνω 45 λεπτά στην αρχική αξιολόγηση, η οποία επικεντρώνεται στους λόγους για τους οποίους αναζητάτε θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, θα συνεργαστούμε για να διευκρινίσουμε και να κατανοήσουμε τις τρέχουσες δυσκολίες σας.

Δίνω προτεραιότητα στην επικοινωνία, την προσωπική επαφή και την προσεκτική προσέγγιση, για να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα κατά την αρχική τους επίσκεψη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται από το πόσο ανακούφιση αισθάνονται, από το ότι μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά σε ένα άτομο που είναι ειδικά εκπαιδευμένο για να κατανοήσει την ψυχολογική και συναισθηματική δυσφορία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Προσφέρω χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας σε διάφορες μορφές θεραπείας και τη χρήση φαρμάκων, όταν είναι απαραίτητο, για τη θεραπεία ψυχιατρικών καταστάσεων. Ανάλογα με την ακριβή φύση των δυσκολιών σας, θα καθορίσουμε το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα θεραπείας.

Η συχνότητα συνεδρίας μπορεί να ποικίλλει από εβδομαδιαία έως κάθε 3 μήνες και τα φάρμακα μπορεί να περιλαμβάνονται ή όχι στη θεραπεία σας. Τονίζω τη σημασία της αποφυγής καθυστερήσεων στην επικοινωνία μας και επιστρέφω γρήγορα τηλεφωνικές κλήσεις και e-mail σας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ:

Πολλοί από τους ασθενείς μου έχουν ξεκινήσει μια φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Τελικά, εξαρτάται πραγματικά από εσάς, τι περνάτε και τι πιστεύω ότι θα βοηθήσει περισσότερο.

Κατανοώ τη σύγχυση που προκαλείται από τα μικτά μηνύματα που περιβάλλουν τη χρήση φαρμάκων. Η προσέγγισή μου για τη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να συνοψιστεί με αυτόν τον τρόπο: Πιστεύω ότι τα φάρμακα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά για μερικούς ανθρώπους, είναι πιο αποτελεσματικά σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία σε άλλους και δεν είναι απαραίτητα για άλλους.

Συνταγογραφώ φάρμακα και αποφεύγω την περιττή χρήση τους. Εκτιμώ την ειλικρινή επικοινωνία με όλους τους ασθενείς μου και είμαι δεκτός στις ανησυχίες τους σχετικά με τα φάρμακα, όταν εξετάζω αυτήν την επιλογή.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Οι νέοι θεραπευόμενοι έχουν συνήθως πολλές ερωτήσεις σχετικά με την ψυχοθεραπεία. Πώς θα με βοηθήσει; Δεν αρκεί να μιλάς με φίλους ή συγγενείς;

Η απλούστερη απάντηση είναι ότι η ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει την ομιλία, με λεπτομερή αλλά εστιασμένο τρόπο, για το τι συμβαίνει στη ζωή σας που προκαλεί την τρέχουσα αγωνία σας. Η διαδικασία επικοινωνίας των δυσκολιών σας οδηγεί εσάς και το θεραπευτή να κάνετε σημαντικές συνδέσεις μεταξύ των γεγονότων στη ζωή σας. Η πραγματοποίηση αυτών των συνδέσεων είναι μετουσιωτική.

Σας επιτρέπει να εκτιμήσετε πραγματικά τον αντίκτυπο παρελθόντων και τρεχόντων γεγονότων και τους τρόπους με τους οποίους αυτά τα γεγονότα επηρέασαν τη σκέψη, τις αντιλήψεις, τα συναισθήματα και τις επιλογές σας. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να κάνετε νέες επιλογές, μερικές από τις οποίες ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι είχατε.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η ψυχοθεραπεία δεν είναι «απλώς μιλώντας»: είναι μια βιολογική θεραπεία που προκαλεί εξαιρετικές, ευεργετικές και μακροχρόνιες αλλαγές σε διαφορετικές δομές του εγκεφάλου.

“Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας, οι σχέσεις με τους άλλους, ο πόνος και η δυσφορία που νιώθουμε… μπορούν να διερευνηθούν”

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό.